Kapitola 11.

22.01.2012 00:00

KAPITOLA JEDENÁCTÁ

---------------------------------------------------------

Po dlouhé procházce se Raito zastavil a ihned zvážněl. "Akane, stůj, neřekl jsem ti celou pravdu." Ať se stane co se stane, drž se u mně. "Ale.." namítla. Dřív než se pokusila něco říct, zadělal jí ustá rukou a pozorně sledoval okolí. "Vylezte vy zbabělci!" "Na jeho výkřik se před němi oběvilo 8 ninjů. "Nezdálo se mi něco v pořádku už od našeho odchodu, sledovali jste nás? "Proč?" "Má to co dočinění s odměnou na mojí hlavu nebo s orochimarem?" "Cože?" vyhrkla dívka nerozvážně. "Teď není čas na vysvětlování , řeknu ti to později." Jeden z ninjů se zákeřně usmál: "Žádné později už nebude." Uchihovi probleskl tváří úsměv a při pohledu Akane když doslova pootevřel oči, zářil v nich scharingan. "To si nemyslím", podíval se na své protivníky. "Tak ty si opravdu myslíš, že na nás bude stačit jeden ubohý uchiha jako jsi ty?" Vysmál se mu do očí. Raito si jeho přihlouplých poznámek nevšímal a plně se soustředil na útočníky, ale Akane z toho byla celá mimo. Nechápala o čem je řeč, proč chtějí jejího přítele, nebo co myslel tím neřekl jsem ti celou pravdu. "Hej, soustřeď se!" Řekl. "Tak co, budete tam jenom tak postávat, nebo co." Sotva to dořek, tak se na něj všichni rozběhly. Prosím, jdi pryč, nechci aby se ti stalo to co minule. Ta však přikývla hlavou a odskočila dozadu. Nemohla ale jen tak postávat a koukat se jak ho rozsekají. "Dansu no kaminari" (Tančící blesky) "Akane!" Několik ninjů se nestihlo vyhnout, tak se nechali zasáhnout a ostatní zase stihly uskočit. "Řekl jsem ti drž se dál!" Vrhla na něj vražedný pohled. "Já nemůžu!""To chceš po mně moc!""Nemůžu jen přihlýžet jak tě zraní!" Jeden z ninjů využil situace, rozběhl se a vytáhl jednu katanu. "Já se o sebe umím postarat", narozdíl od tebe." Řekl ze zlosti. Hnědovlásce jen stékla slza a v duchu si pomyslela."Co se ti stalo, už nejsi jako dřív." Když se obrátil zpět, stím že se bude soustředit, pocítil jak jeho hrudníkem prošla protivníkova katana. ""RAITOOOO!" Zařvala dívka z plných plic. Nemohla se hnout, zůstala v šoku. Přihlýžející vůdce ninjů se na svého poskoka začal vztekat. "Ty debile!""Máme ho donést živého, né ho zabít!!!" Přiběhl a vrazil mu facku. Uchiha chvíly stál potom se otočil a tiše vyhrkl. "Uteč", potom se zřítil na zem a upadl do bezvědomí. Akane ale neutekla. Zůstala nehybně klečet. Vůdce ninjů kní popošel, dřepl si před ní a omráčil jí.

---------------------------------------------------------
Po několika hodinách chůze se Yoko s Narutem rozhodli utábořit, hnědovlásku položili do stanu a v něm také začli debatovat o Akari, po chvíli se Mei začala pomalu probírat. "Podívej Yoko" vykřikl radostně Naruto a naklonil se nad Mei. "Co je zas?" zeptala se jej. "Mei se probouzí." Pomalu otevřela oči a posadila se."Akari" vykřikla. "Ještě se nevrátila? Musím jí najít!" Yoko chíly stála a tvářila se zamyšleně, potom napřáhla ruku a chtěla Mei zezadu omráčit. Její úder ale zastavila blonďákova ruka. "Naruto!" namítla dívka. Ten však sklopil hlavu, zaťal pěst a sebevědomě jí pověděl. "Nech jí, taky by jsi to pro svou rodinu udělala. Navíc, nechat rodinu by bylo to nejhorší, co v životě můžeš udělat." "Hmm.." zabručela Yoko a vyprostila ruku z Narutova sevření. "Nechápu vás, proč? Copak je normální vydat se na jistou smrt? To si ani trochu nevážíte svého života? To pro vás opravdu nic neznamená? A co terpve vaše síla, schopnosti a možnosti, to také ne?" vykoktala ze sebe Yoko. "Ne, nemá" odpověděla plačící hnědovláska. "Nikdy bych neupřednostňovala sebe před Akari, Ona je to jedinný co mám. Dám za ní i svůj život. Teď mi ale hrozí, že o ní příjdu a to nedopustím." Zatla zuby a ještě se podívala na Naruta. Blonďák jen přikývl a oba vyběhli ze stanu. po chvilce, když se Yoko ujistila že už nejsou poblíž, řekla: "Všechno jde podle plánu", usmála se a pohlédla na čarno-bílého muže v plášti. "Dobrá práce,, odpověděl a zmizel.

---------------------------------------------------------
"Hele podívejte" vykiřkla jedna kolem jdoucí vesničanka. Pár lidí se ze zvědavosti otočilo a pozorovali procházejícího muže s fialově pomalovaným obličejem. Po celé konoze se rozléhalo soustu otázek ohledně jeho přítomnosti. Kankuro? Co ten tady dělá? Chjoo, to je ale otrava, ale radši to půjdu zjistit. Pomyslel si Shikamaru a zamiřil ke Kankurovi "Nazdar, co ty tu?" zeptal se otráveně. "Temari zmizela, byl jsem s ní tady na misi, měli jsme se sejít, ale nedorazila, hledal jsem ji snad všude." Odpověděl mu loutkař znepokojeně a pokračoval v cestě. Shikamaru se na chvíli zarazil, ale poté se dal do běhu, aby dohonil Kankura. "Pomůžu ti ji najít" řekl a oba poté pokračovali v cestě.

---------------------------------------------------------
Temari se procházela po kraji vesnice. Přemýšlela o Akatsuki, jestli nemají v plánu zaútočit na Gaaru, je přece jinchuriki! Měla jsem zůstat s ním. Z myšlenek se probrala, až do někoho narazila, neudržela rovnová a spadla na zem. "Temari?" uslyšela nad sebou. Pohlédla na ninju který stál před ní. "Sai, co tady děláš?" zeptala se ho, a zcela opomenula fakt, že on v této vesnici bydlí. "Potřebuji od tebe laskavost." řekl, místo odpovědi "Co to má být?" usmála se na něj. "No, musím najít jednoho malého šesti letého chlapce. Měl jsem ho na starost a nějak jsem ho stratil." Temari se zasmála. "Tys stratil malého chlapce?" zasmála se po druhé. "No dobrá, podívám se po něm, stejně nemám nic na práci. Ve vesnici není?" "Ne není, hledal už jsem všude." odpověděl a usmál se. "Hm.. podívám se za město" zamávala a odešla.

---------------------------------------------------------

Diskusní téma: Kapitola 11.

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek